Forum Medicopter 117 forum Strona Główna Medicopter 117 forum
Największe w Polsce forum serialu Medicopter 117
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Samochody
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Medicopter 117 forum Strona Główna -> Off-topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Stefan
Administrator



Dołączył: 26 Lis 2005
Posty: 504
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Skąd: Szczecin

PostWysłany: 14:39, 07 02 2013    Temat postu:

1.9 TD.Dobry motor ale za słaby do tej budy.Sam jeszcze jakoś ciągnie,ale z przyczepą nawet leciutką już mu jest bardzo ciężko.
Zrobiłem dzisiaj fotki,ale niestety telefonem.Wykąpać go trzeba i na jakieś słoneczko poczekać z porządną sesją zdjęciową Wink

[link widoczny dla zalogowanych]

[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Stefan dnia 14:41, 07 02 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cielak94
Pilot



Dołączył: 12 Sie 2011
Posty: 681
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Skąd: Bielsko-Biała

PostWysłany: 23:55, 07 02 2013    Temat postu:

Yhym. Dołożysz intercooler, zwiększysz dawkę na pompie wtryskowej i ciśnienie doładowania turbiny to przybędzie parę koników ale spalanie wzrośnie ;/ Widzę że go coś ruda bierze Sad Materiały budowlane ciągniesz busem na przyczepie czy co innego ? To trzeba mieć prawo jazdy B+E ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Stefan
Administrator



Dołączył: 26 Lis 2005
Posty: 504
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Skąd: Szczecin

PostWysłany: 14:52, 08 02 2013    Temat postu:

Rdza go zjada,mimo ocynku,a i tak dobrze się trzyma jak na pełnoletni samochód.Ciągamy przyczepę campingową.Jest nawet widoczna na ostatnim zdjęciu Wink Odchudziliśmy ją maksymalnie,w srodku prawie nic nie ma,a i tak 100 km/h osiągnąć na płaskim to wyczyn.Tuningować można albo i nawet zmienić silnik na 2,5D,ale jak działa dobrze to lepiej nie ruszać.Jakbyśmy mieli jakiś większy wojaż czynić,to i tak on już jest na to za stary a Niewiadówka za mała.Trzeba by było poczynić w tym kierunku inwestycje,ale niestety są inne wydatki.

Bez B+E można ciągnąć przyczepę o DMC takim żeby w sumie z DMC pojazdu ciągnącego dało mniej niż 3,5 t a także każdą p-pę lekką (o DMC do 750 kg) niezależnie od DMC ciągnika.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cielak94
Pilot



Dołączył: 12 Sie 2011
Posty: 681
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Skąd: Bielsko-Biała

PostWysłany: 12:23, 09 02 2013    Temat postu:

Yhym rozumiem. Ale wydaje mi się że B+E i tak potrzebna bo jak byś chciał lawetę ciągnąć Very Happy przydatna rzecz Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Stefan
Administrator



Dołączył: 26 Lis 2005
Posty: 504
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Skąd: Szczecin

PostWysłany: 21:18, 09 02 2013    Temat postu:

Nie tym autem Wink Ale tak czy owak zrobię sobie kiedyś C+E.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cielak94
Pilot



Dołączył: 12 Sie 2011
Posty: 681
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Skąd: Bielsko-Biała

PostWysłany: 15:16, 10 02 2013    Temat postu:

Ja też bym chciał zrobić C+E.A pro po tej lawety to właśnie gościu przyjechał transporterem też białym z lawetą.Jak kupował od mojego brata auto i busik dawał radę. Very Happy Ale faktycznie mocniejszy motor by się przydał. Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Stefan
Administrator



Dołączył: 26 Lis 2005
Posty: 504
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Skąd: Szczecin

PostWysłany: 23:38, 10 02 2013    Temat postu:

Pewnie 2,5D Smile Takiego miał koleś z którym mój tata jechał kiedyś do Holandii po Sprintera,i wracali z owym Sprinterem na lawecie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cielak94
Pilot



Dołączył: 12 Sie 2011
Posty: 681
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Skąd: Bielsko-Biała

PostWysłany: 00:01, 11 02 2013    Temat postu:

Chyba tak Smile Mój wujek jeździł sprinterem w robocie 3.0TDI szedł jak burza. Dlatego też został 3 razy złamany, bo silnik uciągnie ale buda nie wytrzymała . Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Stefan
Administrator



Dołączył: 26 Lis 2005
Posty: 504
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Skąd: Szczecin

PostWysłany: 22:33, 13 02 2013    Temat postu:

Nasz 2.9 (wersja 212) też miał kopa.Tata kiedyś do 170 go rozpędził a jeszcze było miejsce pod pedałem gazu.W końcu nazwa zobowiązuje Smile
A dzisiaj szukając bratu jakie znaki drogowe ma po drodze do szkoły,znalazłem nasz wóz na Street View Very Happy
[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cielak94
Pilot



Dołączył: 12 Sie 2011
Posty: 681
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Skąd: Bielsko-Biała

PostWysłany: 12:47, 15 02 2013    Temat postu:

Zdjęcie mi wyświetliło, fajny busik Smile Ale jak Bielsko Biała wpisałem Lwowska to nie chce mi coś wyświetlić.;/ Zna się może ktoś tutaj na instalacjach lpg ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Stefan
Administrator



Dołączył: 26 Lis 2005
Posty: 504
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Skąd: Szczecin

PostWysłany: 23:25, 16 02 2013    Temat postu:

Widocznie u Was nie jeździli i nie fotografowali ulic.
Cóż to masz za problem z podtlenkiem LPG?I tak pewnie nie pomogę ale wyrzucić z siebie możesz Mr. Green


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cielak94
Pilot



Dołączył: 12 Sie 2011
Posty: 681
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Skąd: Bielsko-Biała

PostWysłany: 04:16, 17 02 2013    Temat postu:

Ogólnie to przycisk od przełączania gazu mam zepsuty i trzeba rozkminić kiedy działa na benzynie a kiedy na gazie. Dzisiaj zakładałem butle to myślałem że mnie Pan Bóg opuści.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Stefan
Administrator



Dołączył: 26 Lis 2005
Posty: 504
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Skąd: Szczecin

PostWysłany: 22:51, 17 02 2013    Temat postu:

Sam te gazownicze sprawy robisz?No to żebyś w powietrze kiedyś nie wyleciał Razz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anatar55
Ratownik



Dołączył: 27 Sie 2011
Posty: 140
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 00:52, 18 02 2013    Temat postu:

bo zapeszysz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cielak94
Pilot



Dołączył: 12 Sie 2011
Posty: 681
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Skąd: Bielsko-Biała

PostWysłany: 14:50, 18 02 2013    Temat postu:

Stefan napisał:
Sam te gazownicze sprawy robisz?No to żebyś w powietrze kiedyś nie wyleciał Razz


Sam. Podłączenie butli nic trudnego, tylko ciężko do-profilować te przewody miedziane. Głównie mam przycisk od przełączania gaz benzyna zepsuty i przekaźnik nie wie co ma robić. Wydaje mi się że odpala na benzynie a potem przechodzi na gaz.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Medicopter 117 forum Strona Główna -> Off-topic Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 2 z 9

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin